In Dickens’ semiautobiografische bildungsroman beleeft David Copperfield (Dev Patel) een idyllische kindertijd, tot zijn moeder hertrouwt met de sinistere Mr Murdstone. De jongen moet in Murdstone’s flessenfabriek gaan werken en woont in bij Mr Micawber (Peter Capaldi). Wanneer zijn moeder overlijdt, ziet David zijn kans om uit zijn slavenleven te ontsnappen en eindelijk de hoofdrol in zijn eigen levensverhaal te vertolken. Hij ontmoet een hele resem aan excentrieke personages, zoals zijn steenrijke tante Betsey Trotwood (Tilda Swinton), haar huurder, vliegerliefhebber Mr Dick (Hugh Laurie) en de slijmerige Uriah Heep (Ben Whishaw).

Iannucci en coscenarist Simon Blackwell houden hun adaptatie Victoriaans, maar heerlijk aangepast aan een modern publiek. ‘The Personal History of David Copperfield’ barst met fenomenaal grappige performances van de voltallige ensemblecast, en Hugh Laurie steelt de show.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.