Satoko (Hiromi Nagasaku) en Kiyokazu (Arata Iura) hebben alle rijkdom en status die ze wensen, maar ondervinden gemis in hun leven omdat ze geen kinderen kunnen krijgen. Wanneer ze op tv een documentaire zien over een organisatie die ongewenste baby’s een nieuwe thuis geeft bij kinderloze koppels, krijgen ze weer hoop. Niet veel later worden ze de trotse ouders van de kleine Asato. Hikari was slechts 14 toen ze haar zoontje kreeg, en moest hem afstaan ter adoptie van haar moeder. Wanneer Asato een kleuter is, kruisen de paden van de moeders opnieuw: opeens staat Hikari bij Satoko aan de deur. Ze wil haar kindje terug.

De kenmerkende visuele kracht en lyrische zachtheid van Naomi Kawasi geeft ‘True Mothers’, gebaseerd op de roman van mysterie-auteur Mizuki Tsujimura, een unieke intensiteit. De film maakte deel uit van de officiële selectie van Cannes 2020.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.