Nisha moet veranderen, goedschiks of kwaadschiks. Om te voorkomen dat ze bezwijkt voor de onfatsoenlijkheid van het westerse leven, kidnapt Mirza Nisha en dwingt haar om een nieuw leven te beginnen in Pakistan onder het toeziend oog van haar familie in Islamabad, die daar gebleven is in plaats van te migreren naar Oslo.

'What Will People Say' is een ontroerend drama over de complexe relatie tussen een vader en dochter. Het is het verhaal van een jong meisje dat haar eigen weg moet vinden in het leven. Met de hulp van Maria Mozhdah, de sterk debuterende hoofdrolspeelster, maakt de jonge cineaste Iram Haq voelbaar hoe scherp een gespleten cultuur kan snijden. Aan de ene kant heb je het vrije leven dat iedere opgroeiende tiener in Europa wil, aan de andere kant de ouders die zich naar een betere toekomst hebben geknokt. Maar niet zomaar hun tradities willen loslaten en verscheurd geraken door de keuzes die ze maken. De vader wordt gespeeld door Adil Hussain, die eerder acteerde in een lange rij Indische en internationale films zoals 'Life of Pi'.

Een subtiele en ontroerende film die beide kanten van de culturele én generatiekloof probeert te begrijpen. Iram Haq weet waar ze het over heeft!

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.