Het titelpersonage van de eerste, langverwachte speelfilm van Sahim Omar Kalifa, is een volhardende persoonlijkheid. Deze schaapherder uit Koerdistan weert zich tegen de beschuldigingen van zijn dorpsgenoten, opgehitst door zijn bloedeigen vader. Het is een dolk door Zagros' hart om zijn kudde achter te laten - schapenhoeden is de verwezenlijking van een jongensdroom - maar hij beslist om zijn vrouw achterna te reizen naar België.

Dit hartverscheurend melodrama over een man die het beste wil voor zijn familie en hemzelf, wordt door Kalifa zonder overbodige franjes tot leven gewekt. Daarbij krijgt hij de steun van een ronduit excellente cast.

Kalifa vluchtte als jonge twintiger zelf uit Iraaks Koerdistan. Na een helletocht in de laadruimte van een vrachtwagen belandde hij in 2001 in België. De voorbije jaren maakte hij indruk met korte films als 'Baghdad Messi' (over een Iraaks jongetje met één been dat fan is van Lionel Messi) en 'Bad Hunter' (over een man die een vrouw redt van een verkrachting en daar op aparte wijze voor bedankt wordt door haar familie).

vrijdag 17 november
17:30
22:30
zaterdag 18 november
14:30
20:00
zondag 19 november
10:30
17:00
22:30
maandag 20 november
dinsdag 21 november
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.