• Om 14u30 starten we met ‘Woman’, een magnifieke documentaire van regisseurs Anastasia Mikova en Yann Arthus-Bertrand die 2000 vrouwen interviewden in 50 landen over wat het betekent om vrouw te zijn. Het resultaat is een wondermooi geweven web vol vrouwen overal ter wereld en uit alle lagen van de bevolking. 
  • Om 17u vertonen we ‘Sibel’, een feministische fabel van Çagla Zencirci en Guillaume Giovanetti die baadt in folklore met zijn fascinerende gefloten taal, maar ook zeer treffend over emancipatie en anders zijn vertelt.
  • Om 20u sluiten we ons drieluik af met het regiedebuut van Melina Matsoukas, de meanderende roadmovie ‘Queen & Slim’. De tot de derde akte naamloze hoofdpersonages slaan op de vlucht na een aanvaring met een racistische politieagent en worden ongewild als de “Black Bonnie & Clyde” iconen van de zwarte gemeenschap in de VS.

De avant-premières worden in- en uitgeleid door Mahdieh Fahimi. 

Maar ook in de rest van ons programma kan je films door en over straffe vrouwen vinden: zo kan je op zondag ook naar ‘Deux’ met Barbara Sukowa en Martine Chevallier, ‘Adam’ van Maryam Touzani, ‘Portrait de la jeune fille en feu’ van Céline Sciamma en 'The Barefoot Emperor' van Jessica Woodworth en Peter Brosens en ‘System Crasher’ van Nora Fingscheidt