Sphinx Cinema bevindt zich in het hart van Gent, vlak aan de Korenmarkt*. Er is parkeergelegenheid vlakbij en ook met het openbaar vervoer zijn we vlot te bereiken. De cinema zelf beschikt over 5 filmzalen, verspreid over 3 verdiepingen. Daarnaast hebben we een foyer en een café met lounge en terras. 

Je kan onze zalen huren voor de privé-vertoningen van zowel films op ons programma als andere films naar keuze, kortfilms enzovoort. De zalen zijn eveneens geschikt voor presentaties, bedrijfsevents en conferenties. We hebben micro’s en spots in huis. Onze apparatuur ondersteunt diverse programma’s, zoals bijvoorbeeld Powerpoint. Bovendien is er telkens iemand aanwezig voor de filmprojectie of voor technische bijstand. We staan je graag ook verder bij in de organisatie van je event. Zo hebben wij de nodige contacten om bijvoorbeeld een gastspreker te voorzien bij je vertoning. Heb je andere vragen, dan kijken we waar we kunnen helpen. 

Op het gelijkvloers vind je het café met terras aan de straatkant, en een aparte ruimte die we de lounge noemen. Die laatste is bijvoorbeeld geschikt als vergaderruimte of als ontvangstruimte. De lounge verbindt het café met de cinema, maar kan ook afgesloten worden. Op verdieping -1 hebben we een foyer dat zowel bij het café als bij zaal 3 aansluit. Al deze ruimtes zijn geschikt voor een receptie of drink. We werken met eigen bar- en zaalpersoneel en helpen je desgewenst bij het uitkiezen van een cateraar. 
* UPDATE CORONA
Voorlopig geen recepties in het café, de lounge of foyer mogelijk.

Wil je na een filmvertoning of presentatie nog een receptie geven, maar nodig je meer dan 120 mensen uit? Dan verwijzen we je graag door naar nabijgelegen locaties als de Sint-Niklaaskerk of Het Pand. 

* INFO VOOR LEVERANCIERS 
Voetgangerszone. Geen leveringen na 11u 's morgens, en mits vergunning.
Vraag hier je vergunning aan. Capaciteit - cinema                                        Capaciteit - café 

verdieping -1                                                  verdieping -1
zaal 3 (130 plaatsen)                                     foyer (50 pers.) 

verdieping +1                                                 verdieping 0
zaal 1 (240 plaatsen)                                     café (100 pers.)

verdieping +2
zaal 2 (130 plaatsen)

zaal 5 (55 plaatsen)

verdieping +3
zaal 4 (45 plaatsen)
 Tarieven

De huurprijs van de zalen is afhankelijk van de capaciteit en het tijdstip. Aarzel niet om ons te contacteren voor een vrijblijvende offerte. We zijn telefonisch bereikbaar op 09/225 60 86 (elke werkdag tussen 14u en 18u). Mailen doe je naar contact@sphinx-cinema.be.