Cracking the Frame

22 mei 2017
Afgelopen nacht ging het langverwachte derde seizoen van de cultserie 'Twin Peaks' in première ... De fans van David Lynch hebben de komende weken dus een vette kluif aan nieuw materiaal. Maar wat met de artiest zelf? Rond weinig hedendaagse regisseurs hangt een even groot aura als rond David Lynch, de man wiens familienaam een geheel eigen stijl ging definiëren. 'Cracking the Frame' is een filmreeks die na de zomer officieel van start gaat. Op woe. 07/06 (om 20u) krijg je een preview van deze gloednieuwe reeks met 'David Lynch - The Art Life', een intieme en uiterst creatieve reis doorheen het meesterlijk brein.
The Art Life

Cracking the Frame

Een maandelijks programma van internationale en veelgeprezen kunstfilms over hedendaagse kunstenaars, filmmakers en schrijvers. Noteer alvast in je agenda: elke eerste woensdag van de maand.


Over de film ... 

Cineast, muzikant, kunstenaar, goeroe en koffiekenner David Lynch voert ons terug naar de roots van zijn creativiteit. Een portret van de kunstenaar als jongeman, vertolkt door hemzelf als ontspannen en openhartige grijsaard. Met de nadruk op zijn schilderwerk en hoe hij een warm nest inruilde voor de zoektocht naar zijn duistere kant.

Een eerbetoon aan het genie. 


Meer weten?