Cracking the Frame: Jaco

22 augustus 2017
Na een succesvolle preview met 'David Lynch – The Art Life' in juni, gaan we binnenkort officieel van start met deze nieuwe reeks. Bereid je voor op een maandelijks programma van internationale en veelgeprezen kunstfilms over hedendaagse kunstenaars, muzikanten, filmmakers en schrijvers. Stip elke eerste woensdag van de maand alvast aan in je agenda. We geven de aftrap op wo. 06/09 met 'Jaco', over de legendarische basgitarist Jaco Pastorius die zijn instrument herdefinieerde.
Jaco

Sommige muzikanten weten klanken aan hun instrument te ontlokken die nog niemand eerder had gehoord, ontwikkelen speeltechnieken die het gangbare trotseren. Basgitarist Jaco Pastorius was zo iemand. Revolutionair en onnavolgbaar. De film, geproduceerd door Metallica-bassist en Pastorius-fan Robert Trujillo, brengt het unieke talent van Pastorius in beeld, alsook zijn tragische levensloop.

De documentaire vertelt het verhaal van de hoogdagen van de muzikant tot en met zijn laatste turbulente jaren en zijn tragisch overlijden op 35-jarige leeftijd.


Meer weten?