De MUBI-tips van Kuleshov

20 april 2020
Dankzij MUBI kijken Sphinx-fans vanaf nu 3 maanden gratis film in hun kot. Op MUBI vind je 30 zorgvuldig geselecteerde films: elke dag gaat er eentje af en komt er een vers gekozen exemplaar bij. Weet je niet waar te beginnen? Geen probleem, elke week tipt een bekende filmfan hun favorieten op het platform. Deze week voorzien onze vrienden van Kuleshov je van film en uitleg!
kuleshov sphinx cinema mubi
Le Silence de la mer (1949, Jean-Pierre Melville)
Alexander: Met 'Le Silence de la mer' verzoent Jean-Pierre Melville de Duitse melodieën van Wagner, Brahms en Bach met de Franse axioma's van Molière, Sartre en Pascal in wat voelt als een pacifistisch luisterboek vergezeld van visuele oorlogspoëzie. Je vous souhaite une bonne nuit…
 
Earth (1930, Aleksandr Dovzhenko)
Sven: Kijk doorheen de Sovjetpropaganda en je ervaart Aleksandr Dovzhenko’s 'Earth' als een verbluffende pastorale hymne over de Aarde en de cyclus van leven en dood, onwezenlijk poëtisch voor zijn tijd en van grote invloed op Andrei Tarkovsky en Terrence Malick.
 
Near Dark (1987, Kathryn Bigelow)
Tim: 'Near Dark' is een schaduw- en sfeerrijke vampierenwestern van taaie tante Kathryn Bigelow ('Point Break', 'Strange Days', 'The Hurt Locker'), haar smakelijke kruising tussen twee genres zo oud als de cinema serveert outlaws die bloed zuigen en oneliners spuien - “Finger-lickin’ good!”.

The Face You Deserve (2004, Miguel Gomes)
Mahdieh
 

Ook tijdens de lockdown houdt Kuleshov je op de hoogte van nieuwe releases in het virtuele filmaanbod.


Maar hier een account op MUBI* en kijk 3 maanden gratis!

 

*MUBI vraagt je betalingsgegevens, maar rekent de eerste drie maanden niets aan. Na drie maanden kan je ervoor kiezen om je abonnement op te zeggen (zonder kosten), of om het verder te zetten aan de helft van de reguliere prijs.