Doc

27 november 2017
In onze Doc-reeks ontdek je de nieuwste documentaires. Zowel Vlaamse als internationale producties passeren de revue. Deze week kan je onder meer naar 'Donkeyote', over de levenswandel van een eigentijdse Don Quichot en
op di. 05/12 nodigen we je uit voor de avant-première van 'Dolphin Man' i.h.k.v. Docpoppies. Die film laat je meedrijven op het verhaal van de legendarische vrijduiker Jacques Mayol. Binnenkort ook 'Instant Dreams', 'De geschiedenis van het varken' en 'Rabot'.
Rabot

OP HET PROGRAMMA

Dokeyote
De 73-jarige Manolo leidt een eenvoudig bestaan in het zuiden van Spanje. Sinds zijn pensioen wandelt hij samen met beste vrienden, zijn ezel Gorrión en zijn hond Zafrana, door de natuur terwijl hij Engels leert via zijn koptelefoon. Maar hij is ook een romanticus met grootse plannen. Tegen het advies van zijn dokter droomt hij van een trektocht door Amerika. Zijn ambitie krijgt weinig bijval van anderen, maar Manolo is vastbesloten.

Dolphin Man
Dompel je onder in de wereld van duiklegende Jacques Mayol, wiens leven de inspiratie vormde voor Luc Bessons cultfilm ‘The Big Blue’. Zeldzaam archiefmateriaal, indrukwekkende onderwaterbeelden en de stem van Jean-Marc Barr(die Mayol vertolkte in ‘The Big Blue’).


BINNENKORT

Instant Dreams (vanaf 14/12)
Met een fototoestel op onze smartphone en de perfecte filters binnen Instagram-handbereik is iedereen fotograaf. Deze retro-documentaire toont de beginjaren van de instant fotografie. Een throwback naar die goeie ouwe Polaroid-camera: de enige uitvinding die moet heruitgevonden worden.

De geschiedenis van het varken (vanaf 09/01)
De reis van onderzoeker Jan Vromman vangt aan bij de prehistorie en loopt door tot vandaag. Hij bezoekt een labo, een natuurkundig museum, een slachthuis, een bio-boerderij, een vleesverwerkende fabriek, een jachtgebied. De geschiedenis van het varken reveleert de mens; het dier torst hartstocht en verwerping. 

Rabot (vanaf 18/01)
Voor haar nieuwe film nestelde de Gentse cineaste Christina Vandekerckhove zich haar camera in de Rabotwijk, de armste buurt van Gent, waar drie sociale appartementsblokken met de sloophamer bedreigd worden. In deze microkosmos vangen we een glimp van de overgebleven bewoners. Een universele parabel over dromen, eenzaamheid en onze onverschilligheid tegenover elkaar.