Film in zicht | Les parapluies de Cherbourg

29 december 2018
Regisseur Kaat Beels ('Beau Séjour', 'Tabula Rasa', 'Façades') kiest de film: 'Les parapluies de Cherbourg', een kleurrijke musical van regisseur Jacques Demy en definitieve doorbraak van Catherine Deneuve. Met een soundtrack die zich als een oorwurm in jouw hoofd nestelt voor de rest van de dag. 'La La Land' avant la lettre!
les parapluies de cherbourg

Je repertoire aan filmklassiekers uitbreiden, dat doe je bij Film in zicht! Elke maand komt een filmkenner zijn of haar favoriete film inleiden: van 'Dr. Strangelove' tot 'The Shining'. Op 9 januari kiest Kaat Beels voor 'Les parapluies de Cherbourg'. 

Geneviève (Catherine Deneuve) is best gelukkig met haar leven in het Franse havenstadje Cherbourg: samen met haar moeder houdt ze een parapluboetiek open en ze ziet haar vriendje Guy (Nino Castelnuovo) doodgraag. Wanneer Guy wordt opgeroepen om naar het front te trekken voor de Algerijnse Oorlog, beloven ze elkaar voor altijd samen te blijven. Genevièves moeder gooit echter roet in het eten, want om haar parapluboetiek te redden, wil ze haar dochter uithuwelijken aan een rijke Parijse juwelier. Bovendien blijkt Geneviève zwanger te zijn.

Meer weten?