Filmfanaat tussen 18 en 25? Sphinx stuurt je naar Venetië

27 april 2021
Word jij een van de 27 jongerenambassadeurs op het filmfestival in Venetië? Stuur een video waarin je duidelijk maakt wat cinema voor jou betekent naar ons en wie weet sturen wij jouw kandidatuur wel door naar Europa Cinemas. Europa Cinemas, LUX Prize en Giornata degli Autori zullen vervolgens 27 kandidaten selecteren die een jury zullen vormen op het filmfestival van Venetië, van 1 t.e.m. 11 september 2021.
europa cinemas sphinx cinema venetie

Word jij een van de 27 jongerenambassadeurs op het filmfestival in Venetië? Sphinx Cinema mag drie kandidaten selecteren en hun kandidaturen doorgeven aan Europa Cinemas, die dan de uiteindelijke 27 jongeren uitkiest.

Wat moet je doen? Je hebt tot 31 mei de tijd om ons een mail te sturen met daarin:

  • De pdf-versie van dit ingevulde formulier. Het formulier moet volledig en in het Engels worden ingevuld.
  • Een video-selfie* die begint met “Cinema for me is…” en duidelijk maakt wat cinema betekent voor jou. Ook de video moet volledig in het Engels zijn. Bekijk hier enkele voorbeelden van voorgaande edities.

Vorig jaar werd Bo geselecteerd via Sphinx Cinema. Bekijk hier haar filmpje.

De geselecteerde ambassadeurs engageren zich om

  • aanwezig te zijn in Venetië vanaf dinsdag 31 augustus tot zondag 12 september 2021.
  • een jurylid te zijn voor de films in competitie in de Giornate degli Autori. Een festivalaccreditie (met prioritaire toegang voor de screenings in de Giornate degli Autori) wordt voorzien.
  • deel te nemen aan roundtables, discussies, masterclasses en workshops gefocust op het verbeteren van hun communicatieskills als influencer zodat ze actief kunnen betrokken worden in de promotie van de LUX Prize - European Audience Film Award.
  • bij te dragen aan de Europa Cinemas-website en sociale media.
  • ook na het festival de LUX Prize – European Audience Film Award te promoten en zo de tools te gebruiken die ze hebben geleerd in Venetië.
  • deel te nemen aan events die georganiseerd worden in het kader van de LUX Prize – European Audience Film Award (voornamelijk van juni tot september volgend jaar).

Al 10 jaar lang werken de LUX Prize (uitgereikt door het Europees parlement) en de Giornate degli Autori samen om de droom van 27 jonge Europese filmfans om een gerenommeerd filmfestival bij te wonen, te laten uitkomen. Deze 27 jongeren vormen samen de Giornate degli Autori Jury en zullen een award uitreiken aan een van de films in deze dynamische en diverse selectie.

Het Europees Parlement zal instaan voor de reis- en accomodatiekosten voor elke participant voor de volledige duur van het event (13 dagen), terwijl Europa Cinemas hun dagelijkse kosten zal dekken en Giornate zal instaan voor de organisatie en accreditaties.


*Technische specificaties voor de video:
Full HD: 1920x1080 px en goeie geluidskwaliteit
Duur: 30 seconden
Je naam en je land van herkomst moeten zichtbaar zijn op de video.
De video moet via WeTransfer verstuurd worden.