Jurylid worden in Venetië?

12 april 2018
Tussen de 18 en 25 jaar? Een vlotte pen en geen schrik om een mondje Engels te praten? En - het belangrijkste! - een ongelofelijke cinefiel? Dan kom jij in aanmerking om in september 2018 deel uit te maken van de Giornate degli Autori Jury op het Filmfestival van Venetië! Sphinx Cinema mag drie kandidaten selecteren, dus wees er als de kippen bij, want de deadline is op do. 26/04.

Jaarlijks gaat Europa Cinemas op zoek naar 28 jonge Europese filmliefhebbers om uit te nodigen op het Filmfestival van Venetië. Aan ons werd gevraagd om 3 personen uit ons trouw, jong, filmminnend publiek te selecteren.

Georganiseerd door de LUX Prize (Europees Parlement) en Giornate degli Autori zal dit geweldige initiatief de droom van 28 jonge Europese bioscoopbezoekers om de Mostra del Cinema te bezoeken werkelijkheid maken! Deze 28 geselecteerde ‘ambassadeurs’ vormen de Giornate degli Autori Jury en mogen een prijs uitreiken voor de beste film van deze dynamische en gevarieerde selectie.

Profiel?

- Sphinx-bezoekers tussen de 18 en 25 jaar
- In staat zijn om (film)artikels en blogs te schrijven
- Beschikken over een goede kennis van het Engels (lezen, schrijven en spreken) om actief deel te nemen aan discussies rond de filmselectie met filmprofessionals

Hoe deelnemen?

Stuur ons een video-selfie waarin je uitlegt wat cinema precies voor jou betekent. De video moet gestart worden met de zin “Cinema for me is …”. Kwaliteit en creativiteit zijn - uiteraard - vereist!

Voorbeelden van de voorbije jaren kan je hier checken.

Technische specificaties?

- Video's moeten in het Engels worden opgenomen
- In hoge resolutie (Full HD: 1920x1080 px) en met een uitstekende audio-opname
- Duur: 30 seconden
- De video's moeten volgende informatie bevatten: naam en land van herkomst
- De video's moeten via WeTransfer worden verzonden naar contact@sphinx-cinema.be

Wat nog?

- Een ingevuld aanvraagformulier (mail naar contact@sphinx-cinema.be om een kopie te ontvangen)
- Een korte uiteenzetting van je persoonlijke informatie en vaardigheden
- Een gedetailleerde verklaring waarin je uitlegt waarom je jurylid wil worden in Venetië
- De belangrijkste aspecten bij het beoordelen van een film als jurylid
- Beschrijving van 3 scènes uit 3 films die je recent hebt bekeken + een korte recensie van een onlangs gereleasete film + jouw top 5 van favoriete films die onlangs zijn uitgebracht

De geselecteerde ambassadeurs moeten zich engageren voor het volgende:

- Aanwezig zijn in Venetië voor de start van het festival van dinsdag 28 augustus tot zondag 9 september 2018 (festivaldata: 29 augustus - 8 september)
- Een jurylid zijn voor de geselecteerde films van de Giornate degli Autori
- Bekijken van alle films die gepresenteerd worden in de Giornate degli Autori (ongeveer 15) en de LUX Prize 2018-competitie. Een festivalaccreditatie zal worden verstrekt
- Deelnemen aan de rondetafelgesprekken en debatten met filmmakers en andere gasten
- Bijdragen aan een blog die specifiek voor dit evenement wordt ontwikkeld
- Schrijven van een dagelijks ‘postkaartje’ voor de sociale netwerken van Europa Cinemas
- Een actieve ambassadeur zijn voor de Lux Film Prize tijdens de evenementen die in eigen land worden georganiseerd na het Filmfestival van Venetië

Het Europees Parlement organiseert en vergoedt de kosten van accommodatie en transport voor elke deelnemer gedurende de gehele duur van het evenement (13 dagen), terwijl Europa Cinemas zich ontfermt over de dagelijkse kosten.
 
BELANGRIJK: De deadline om alles te versturen naar contact@sphinx-cinema.be is do. 26/04.

Toi, toi, toi! Veel succes!