Kijk 'For Sama' online en steun Sphinx!

30 oktober 2020
De avant-première van de spraakmakende documentaire 'For Sama' in samenwerking met Mooov en 11.11.11. was helemaal uitverkocht, maar helaas vielen verdere vertoningen in het water. Gelukkig krijgt de winnaar van de Film Fest Gent Publieksprijs een online release! En, nóg beter nieuws, door te kijken steun je ons (en The Roxy Theatre en kunstencentrum BUDA). Lees meer.
for sama sphinx cinema mooov film fest gent

Kijk hier naar 'For Sama'. De opbrengst van de streaming van For Sama gaat naar Sphinx Cinema in Gent, Kunstencentrum Buda in Kortrijk en The Roxy Theatre in Beringen.


For Sama

Waarom blijft iemand achter in een gevaarlijk conflictgebied? Dat is de vraag die Waad al-Kateab wil beantwoorden. Als twintigjarige studente begon zij in 2011 als burgerjournalist de escalerende burgeroorlog in Syrië te documenteren. Terwijl alles rondom haar werd verwoest, bleef zij alles vastberaden filmen, trouwde ze met een dokter met wie ze in 2016 haar eerste kind kreeg: Sama. Met beenharde oorlogsbeelden en intieme familiefragmenten probeert al-Kateab nu aan haar dochter uit te leggen waarom ze in deze nachtmerrie van Aleppo zijn gebleven. “Ik wil dat je begrijpt waarom jouw vader en ik sommige keuzes hebben gemaakt.” Hierdoor bulkt dit hartverscheurende oorlogsdagboek, dat al-Kateab samen met Edward Watts maakte, niet enkel van de journalistieke ambities, maar voel je vooral ook het kloppende hart van een dappere moeder die droomt van een betere toekomst voor haar kroost.