Nieuwe richtlijnen - corona

31 augustus 2021
Vanaf 1 september zijn er nieuwe richtlijnen voor een veilig en aangenaam cinemabezoek. De maatregelen worden versoepeld, maar vallen bij Sphinx niet helemaal weg. Zo zijn er meer zitplaatsen ter beschikking. Eén vrije zitplaats tussenin volstaat. Je hoeft geen mondmasker meer te dragen wanneer je neerzit. Wel als je rondloopt.

Blijf voorzichtig en respecteer de veiligheid van andere bezoekers.
Bigger than Us

Algemeen:

- De maatregelen worden versoepeld vanaf 1 september, maar vallen bij Sphinx niet helemaal weg. Dit om de veiligheid en rust van onze bezoekers te garanderen. 
- We beschouwen dit als een laatste stap naar de volledige normalisering. Een overgangsfase, die we eind september evalueren en bijsturen waar nodig. 

Voor je naar de film komt: 

- Geen symptomen? Dan ben je meer dan welkom! 
- Koop je tickets indien mogelijk online of betaal contactloos aan de kassa.

Tijdens je cinemabezoek: 

- In de gemeenschappelijke ruimtes zoals gangen, trappen en toiletten geldt nog steeds een mondmaskerplicht.
- We vragen ook om de maatregelen inzake social distancing te hanteren in de gangen. Hou voldoende afstand en respecteer de veiligheid van de andere bezoekers. 
- In de gangen kan je je handen ontsmetten aan onze ontsmettingszuilen. Sterk aanbevolen. 

In de zaal: 

- Er zullen opnieuw meer zitplaatsen ter beschikking zijn. We kiezen er echter voor om onze zaalcapaciteit voorlopig nog niet op te trekken naar 100%.
- Zoals altijd zijn er vrije zitplaatsen. Eén lege zitplaats links en rechts van je (bubbel) volstaat.
- Je hoeft geen mondmasker meer te dragen wanneer je neerzit, maar wel als je rondloopt. Dat is alvast aangenamer film kijken. Respecteer deze maatregel en zet je masker op van zodra je je zitplaats verlaat. 
- We staan in voor een goede ventilatie in de zalen en meten de luchtkwaliteit. We behouden daarom het uurrooster met maximaal drie vertoningen per dag en met voldoende tijd tussen de vertoningen. Zo hoeven bezoekers elkaar niet te kruisen bij het binnenkomen en verlaten van de zalen. 

Alweer iets minder zorgen en iets meer genieten.