'Onze' Patrick wint Jo Röpcke Award!

19 oktober 2020
Heuglijk nieuws: 'onze' Patrick Deboes - de uitbater van Sphinx Cinema - mocht op zaterdag 17 oktober op Film Fest Gent de Jo Röpcke Award in ontvangst nemen. De Jo Röpcke Award wordt elk jaar uitgereikt door Knack Focus en bekroont een persoon die een verdienstelijke, opmerkelijke en creatieve bijdrage heeft geleverd aan de Vlaamse film. Het is echter de eerste keer dat de prijs niet naar een regisseur gaat!
patrick ontvang jo ropcke award

Volgens Knack Focus-journalist Dave Mestdach is "Deboes een van de Vlaamse kruisvaarders van de zevende kunst, die bewijst dat cinema ook en vooral in crisistijden een onschatbare waarde heeft als cultuurproduct."

"Ik ben vereerd om in die galerij van gereputeerde, Vlaamse filmmakers te belanden", reageert Deboes, die als prijs bovenstaande cartoon van Knack Focus-huistekenaar Karl Meersman overhandigd krijgt. "Maar het doet vooral deugd dat de bioscoopexploitanten in de kijker worden gezet. Er zijn in Vlaanderen heel wat mensen die dagelijks vechten om de betere films op het grote scherm te brengen. Zeker in deze crisisperiode kunnen we als uitbaters alle aandacht gebruiken."

Proficiat, Patrick!