Pinx Presents ... 120 battements par minute

11 juli 2017
Je hebt er even op moeten wachten, maar op do. 17/08 is het eindelijk tijd voor een nieuwe editie van 'Pinx Presents'. We vertonen '120 battements par minute', een trieste, maar energieke film over een groep jonge activisten die koste wat het kost een remedie willen vinden tegen een tot dan toe onbekende dodelijke ziekte. Regisseur Robin Campillo (Eastern Boys) brengt daarmee een belangrijke politieke strijd in beeld die misschien al te veel in vergetelheid was geraakt. Universeel, geëngageerd en aangrijpend.
Pinx Presents

Parijs, aan het begin van de jaren 90. Een groep jonge activisten wil koste wat het kost een remedie vinden tegen een tot dan toe onbekende dodelijke ziekte. Hun doelwit: de farmaceutische labs die mogelijke medicatie bewust achterhouden. Omdat ook de regering van Mitterrand met geen woord rept over de dimensie van de epidemie, organiseren ze manifestaties en verrassingsacties. Als voormalig lid van Act Up blikt regisseur Robin Campillo (regisseur van het prachtige ‘Eastern Boys’) terug op die stormachtige jaren. 

De acties zijn moedig en spectaculair. Maar de militante activisten hebben het ook druk met elkaar in de haren vliegen over de koers van hun groep. Ze zijn jong, stoer en levensluchtig. Tegelijk ten dode opgeschreven. 


Meer weten?