In zijn documentaire ‘A Long Way Home’ stelt regisseur Luc Schaedler vijf contemporaine Chinese kunstenaars voor: avant-garde beeldende kunstenaars Gao Zhen en Gao Qiang (ook bekend als de Gao-broers), choreograaf en danser Wen Hui, animatiekunstenaar Pi San en politiek geëngageerd dichter Ye Fu.

Deze onversaagde kunstenaars leveren met een nodige portie humor commentaar op de sociale problemen in hun land, elk vanuit hun eigen uniek perspectief. Wat ze gemeenschappelijk hebben is dat ze allen getekend zijn door geweld en onderdrukking. Hun toekomstvisie voor de Chinese samenleving is die van een democratische, ondersteunende en humane burgergemeenschap.

‘A Long Way Home’ neemt ons mee op een fascinerende reis door de akelige dagen van de recente Chinese geschiedenis en de duizelingwekkende kunstwereld in hedendaags China. De film focust dan wel op dit land, maar stelt vragen die ons allemaal aangaan: welke waarden bepalen onze culturele identiteit en in welke wereld willen we uiteindelijk leven?

Deze film speelt momenteel niet.