In de Klong Prem gevangenis gelden er tien regels. Breek je er één, dan is het heel waarschijnlijk dat je doodgaat. Breek je er geen, dan is het zeker dat je sterft. Dit is het waargebeurde verhaal van Billy Moore, een Britse gevangene in één van 's werelds gevaarlijkste gevangenissen: Klong Prem.

Voor Moore duurde het drie jaar voor hij vrijkwam: in de tussentijd groeide hij in de gevangenis uit tot bokskampioen, en eenmaal op vrije voeten goot hij zijn herinneringen in het boek A Prayer Before Dawn: A Nightmare in Thailand. Die herinneringen worden tot op het bot gereconstrueerd in de gelijknamige film, die Sauvaire draaide op locatie in Thailand, in een verlaten gevangenis die hij voor de gelegenheid bevolkte met ex-gedetineerden. Het leidt tot een bijwijlen pijnlijk realistische film.

Vechtend voor zijn leven besluit Moore zich aan te sluiten bij een leermeester in de dodelijke gevechtskunst Muay Thai Boxing om zich zo een weg naar de verlossing te knokken.

 

zaterdag 21 juli
maandag 23 juli
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.