De aanvang van ‘Adam’ heeft wel iets weg van een kerstverhaal. Samia (Nisrin Erradi) klopt overal aan in de hoop ergens een overnachtingsplaats te vinden, maar voor een ongehuwde, zwangere vrouw is nergens plaats. Ook weduwe Abla (Belgische actrice Lubna Azabal) wijst de jonge vrouw de deur, maar wanneer ze haar later op straat ziet slapen breekt haar hart en haalt ze Samia toch in huis.

Beide vrouwen zijn gehard door het leven: Samia wil absoluut geen emotionele band met haar ongeboren kind, terwijl Abla nog steeds lijdt onder de dood van haar man. Maar gelukkig is er Abla’s tienjarige dochter Warda (Douae Belkhaouda), een waar zonnestraaltje van een kind. Wanneer Abla uiteindelijk Samia’s hulp aanvaardt bij het bereiden van rziza, leren de vrouwen de muren afbreken die ze rond zichzelf opgebouwd hadden.

‘Adam’ is een sterke en capabele film en een ode aan moederschap die twee uitzonderlijke actrices de kans geeft om het beste van zichzelf te geven.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.