Girls and Honey
van Pieter-Jan De Pue

In de zomer van 2014 brak het gewapend conflict uit tussen pro-Russische rebellen en het Oekraïnse leger. In Pisky village, in de buurt van de luchthaven van Donetsk, wonen Svetlana en Anatoli. Ze leven al twee jaar tussen de mortieren en het wapengekletter, voor het overgrote deel ondergronds in hun kelder die ze omgevormd hebben tot hun nieuwe woonhuis. Svetlana en Anatoli zien geen andere oplossing dan er het beste van te maken, ondanks de voortdurende bombardementen.

Girls and Honey


Chavo
van Jaro Minne

Een rauw portret van een jongeman die na maanden in de cel naar huis terugkeert en opnieuw contact maakt met zijn familieleden en toekomstige vrouw. Het raadselachtige karakter van de film vertegenwoordigt een rudimentaire vorm van vertelling.

Chavo


The Jungle Knows You Better Than You Do
van Juanita Onzaga

Een rouwende zus maakt samen met haar broer een audiovisueel relaas van de zoektocht naar hun vermoorde vader. Samen onderzoeken ze op mystieke manier het land van de doden op aarde. Zo trachten ze niet alleen de fatale gebeurtenis te reconstrueren, maar ook hun vader alsnog post mortem beter te leren kennen. Complexe existentiële vraagstukken worden op een onwezenlijk eenvoudige manier geopperd; een spirituele reis van spookstad Bogotá naar de Colombiaanse jungle.

Jungle


Bjeshkë (Mountain)
van Gregoire Verbeke

Prek Gjoni verplaatst zijn vee met behulp van Gjovalin. Ze wandelen vier dagen met 120 geiten van de lager gelegen vlaktes rond Shkoder naar de hogere weiden in Valbon. Prek brengt de zomer door in de bergen waar zijn zonen wonen, terwijl zijn vrouw in het winterhuis verblijft.

Mountain


Dvalemodus
van Bieke Depoorter & Mattias De Craene

Een Noors dorp, ondergedompeld in eeuwigdurend donker. Mensen in sluimertoestand ondergaan de beklemmende duisternis. Machtige natuurkrachten razen onophoudelijk. Troostend, dreigend. De fabriek buldert onverstoorbaar verder, het landschap erodeert gestaag. Trage figuren lijken te berusten in de onherbergzaamheid van hun omgeving. 

"Deze bergen, de golven en onze mensen dragen de duisternis, leugens en traagheid in zich. Voor wie het niet meer kan dragen, kan enkel de lach verlossing brengen."

Dvaldemodus


Volgorde van vertoning:

Girls & Honey - 8”
Chavo - 3”30'
The Jungle knows you better than you do - 20"
Bjeshkë (Mountain) - 15"
Dvalemodus - 8”


In aanwezigheid van Bieke Depoorter & Mattias De Craene, Juanita Onzaga en Gregoire Verbeke. Pieter-Jan De Pue en Jaro Minne onder voorbehoud.

Deze film speelt momenteel niet.