In 1984 verscheept het Zweedse mijnbedrijf Boliden giftig afval naar Chili, dat daar netjes verwerkt zou worden. In werkelijkheid wordt een deel van het afval gedumpt aan de rand van de woestijnstad Arica. Met dramatische gevolgen: verschillende bewoners krijgen kanker en steeds meer kinderen worden geboren met afwijkingen.

Regisseur Lars Edman werd geboren in Chili maar groeide op in het Zweedse dorpje Skellefteå, waar het mijnbedrijf ooit startte. In zijn film 'Toxic Playground' uit 2009 klaagt hij voor het eerst de toestand in Arica aan. De film veroorzaakt veel ophef in Zweden en wordt de aanleiding voor een rechtszaak tegen Boliden. Het hele dorp volgt in spanning de verklaringen van de specialisten, getuigen en medewerkers van Boliden, maar is het wel opgewassen tegen de sluwe advocaten van de Zweedse gigant?


Een impactvertoning met inleiding door Frank Olbrechts, onderzoeksjournalist bij Apache, en nagesprek door Wies Willems, beleidsmedewerker natuurlijke rijkdommen bij Broederlijk Delen.

Deze film speelt momenteel niet