Leonard Bernstein was een van de eerste klassieke componisten in Amerika die door zowel de recensenten als door het gewone publiek bejubeld werd. Hij haalde zijn inspiratie uit erg uiteenlopende bronnen – zowel jazz als het modernisme, traditionele Joodse muziek en Broadway-musicals – en veel van Bernsteins operamuziek is opmerkelijk geschikt om op te dansen. Samen met Jerome Robbins maakte hij onder andere de muziek voor ‘Fancy Fee’ en ‘West side Story’.

Speciaal voor het 100-jarige bestaan van Bernstein, bracht The Royal Ballet drie van zijn choreografen samen om zo diens dynamische en dansbare muziek te eren. 

In het midden van het programma is de herinterpretatie te zien van ‘The Age of Anxiety’, een stuk gebaseerd op Bernsteins 'Second Symphony', door huisartiest Liam Scarlett. Zowel de 'Symphony' als het ballet zijn geïnspireerd op het modernistische gedicht van W.H. Auden. Het gedicht is geschreven als een antwoord op de sfeer van ontgoocheling en de onzekerheid die heerste na WOII.

Deze film speelt momenteel niet.