In ‘Body of Truth’ volgen we deze vier artiesten op een emotionele reis doorheen hun biografieën. De vier vrouwen zijn afkomstig uit vier verschillende culturen. Hun levensverhalen werden getekend door politieke conflicten en persoonlijke tragedies die hun werk hebben beïnvloed.

Alle vier vertegenwoordigen ze de grote conflicten van onze tijd: de Iraanse Shirin Neshat onderzoekt de discrepanties binnenin islamitische cultuur; Marina Abramović bestudeerde al meermaals concepten als pijn, geweld en verlies, zoals ze ervaarde tijdens de Joegoslavische oorlogen; de Duitse Katharina Sieverding analyseert het probleem van fascistische structuren, van de naziperiode tot Pegida; en het werk van de Israëlische kunstenares Sigalit Landau bouwt op de dagelijkse angst voor terreur.

Gedreven door de conflicten en wonden die ze opliepen in hun landen van oorsprong, brengen deze artiesten onderwerpen met politieke en sociale relevantie onder de aandacht. Hun individuele percepties van actuele conflicten – zoals bijvoorbeeld de oorlog in Syrië, de vluchtelingencrisis of rechts populisme – bieden ons nieuwe perspectieven in tijden van politieke onmacht.

Deze film speelt momenteel niet.