De film van Paul Schrader is een remake van Jacques Tourneurs gelijknamige klassieker uit 1942, waarin Simone Simon er alles aan doet om geen seks te hebben met haar man. Ze is er namelijk van overtuigd dat passie haar in een bloeddorstige panter doet veranderen. Het origineel was een briljante en bovenal erg suggestieve oefening in suspense die teerde op de irrationele angst van sommige mensen voor (zwarte) katten. Zoals alles in de jaren '80 is de remake iets minder suggestief of subtiel. Nog steeds uitzonderlijk verleidelijk, met een sublieme Nastassja Kinski en door de score van Giorgio Moroder.

Paul Schrader, die op dat moment vooral bekendheid genoot als scenarist van 'Taxi Driver' en 'Raging Bull', kon er zijn obsessie voor seks, verlangen en geweld in kwijt. Hoe expliciet, goor en lichtjes onnozel de nieuwe versie bij momenten ook is, het is in de eerste plaats een heerlijk ouderwetse, bijzonder entertainende en verrukkelijk erotische horrorfilm. Het titelnummer van Giorgio Moroder en David Bowie krijg je er op het einde van de rit gratis bij.


PRIJZEN
Voor de rest van de film betaal je dan al iets meer dan gewoonlijk, weet dat de inkomsten van deze voorstelling naar DreamCATchers vzw gaan – het kattenadoptiecafé dat jaarlijks flink wat katten aan een nieuwe thuis helpt en eveneens sterk inzet op educatie. 

  • 15,00 euro (standaard)
  • 12,00 euro (reductietarief studenten en leden DreamCATchers - met bewijs)
Deze film speelt momenteel niet.