Sommige cineasten worden een begrip ná hun debuut, anderen lang ervoor. Dankzij zijn writing credits voor Hilde Van Mieghems 'Smoorverliefd' (2010) en 'Sprakeloos' (2017) behoort de 33-jarige Bert Scholiers tot die laatste categorie.

Zijn passieproject 'Charlie en Hannah gaan uit' is een komedie over twee Antwerpse hartsvriendinnen die een knotsgekke nacht beleven. Charlie is gevat, onbereikbaar en - in haar eigen woorden - fundamenteel dialectisch. Hannah is praatziek, neurotisch, altijd hongerig en altijd verliefd. De avond neemt een onverwachte wending wanneer een van de meiden een magisch snoepje bovenhaalt.

Charlie en Hannah

Denk aan 'Manhattan' (1979) van Woody Allen of 'Frances Ha' (2012) van Noah Baumbach. Met zijn indrukwekkende debuut sluit Scholiers zich aan bij deze mumblecore-traditie, al neemt hij graag verrassende wendingen. Zo begint zijn film als een geüpdatete versie van Éric Rohmers 'Ma nuit chez Maud' (1969) om daarna in een stroomversnelling te raken dankzij de wilde psychedelische omwegen van Hannah (Daphne Wellens) en Charlie (Evelien Bosmans). Zelfs een planeet waar pratende borsten de normaalste zaak van de wereld zijn, ligt op hun route.

Een hyperkinetische rollercoaster die je, zoals het een goede vriend of film betaamt, op sleeptouw neemt langs de dingen des levens. 

Vanaf 14/02 in onze cinema
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.