Valérie (Danielle Ouimet) en Stefan (John Karlen), een pasgetrouwd koppel, logeren enkele dagen in een chic hotel in Oostende. Aangezien het laagseizoen is, zijn er geen andere gasten. Tot ze de mysterieuze gravin Elisabeth Báthory (Delphine Seyrig) en haar "secretaresse" Ilona (Andrea Rau) ontmoeten. Het koppel raakt al snel gefascineerd door de gravin. Stefan denkt dat ze iets te maken heeft met enkele bizarre moorden in Brugge en Valérie is geïntrigeerd door de relatie tussen de vrouwen. 

"‘Een legende voor fans van de fantastische film, een decadent sprookje, een fascinerende lectuur van de vampierenmythe.’ Het Franse filmblad Cahiers du Cinéma was een van de vele die over adjectieven struikelden toen Les lèvres rouges van de Belgische filmmaker Harry Kümel weer in de ­zalen kwam. Net voor Frankrijk in ­lockdown ging, speelden zowat twintig cinema’s de gerestaureerde versie van ­Kümels legendarische lesbische vampierenfilm uit 1971."

Lees het interview met Harry Kümel door Jeroen Struys naar aanleiding van de re-release van 'Les lèvres rouges' hier verder.
 


Voor de vertoning op 20 augustus gaat Jeroen Struys in gesprek met filmmaker Harry Kümel. 

De vertoning op 23 augustus wordt ingeleid door Tim Maerschand van horrorcollectief Kuru

Deze film speelt momenteel niet.