Hij steelt werkelijk alles: de noten van de eekhoorn, de melk van de kat, zelfs het hooi van zijn eigen paard. Maar niet voor lang meer! Wanneer een snuggere eend zijn pad kruist, bedenkt ze een list om hem een lesje te leren.

'De Wegpiraat' is een bewerking van het gelijknamige prentenboek van Julia Donaldson, schrijfster van 'De Gruffalo' en 'Mannetje Tak'.
 

De film wordt aangevuld met 4 leuke kortfilms met telkens een deugniet in de hoofdrol. 

Een, twee, drie, boom!
Yulia Aronova / Frankrijk
Op een dag ziet de nieuwsgierige boom een paar glimmende rode laarzen staan. Hij trekt ze aan en begint aan zijn wandeltocht. Ondertussen nodigt hij iedereen uit om hem te volgen in een vrolijke parade.

De Kleine Vogel en de Rups
Lena von Döhren / Zwitserland
Een kleine rups wil smullen van de lekkere groene blaadjes van de boom. Maar dat is buiten de vogel gerekend, die zo voor de blaadjes gezorgd heeft. De slimme vogel bedenkt een plan om de rups om de tuin te leiden.

De Schaapshond
Jieun Heo / Zuid-Korea
Op een rustige schapenboerderij slooft de vrolijke herdershond zich uit om vriendjes te worden met de schapen. Al lijkt dat niet naar de zin van de schapen zelf.

Vis op de Vlucht
Mercedes Marro / Spanje, Frankrijk, Colombia
Op een warme zomernacht ligt de kleine Oscar te slapen in zijn kamer. Een plotse wind maakt hem wakker en door het raam ziet hij een kleine goudvis in een vuile plas naar adem happen. Hij besluit de vis te helpen.
 

vis

Deze film speelt momenteel niet.