2019 wordt voor Disney opnieuw een jaar vol langverwachte live-actionremakes: ‘Aladdin’ en ‘The Lion King’ komen eraan! Maar eerst mocht Tim Burton er eentje uitkiezen en – uiteraard – is dat ‘Dumbo’ geworden.

De regisseur van alles cult en creepy had nochtans niet veel moeite moeten doen om deze klassieker uit 1941 donkerder en groezeliger te maken, zoals de remake-mode voorschrijft: het origineel bezorgde ons al nachtmerries. Maar het ziet ernaar uit dat Burton (‘Big Fish’, ‘Edward Scissorhands’) met ‘Dumbo’ een terugkeer naar zijn eerdere werk maakt, en dat we misschien opnieuw een wonderbaarlijk verhaal over maffe outsiders met een gouden hart mogen verwachten.

Disney’s geliefde klassieker over het circusolifantje met te grote oren mag in elk geval al rekenen op een all-star cast. Holt Farrier (Colin Farrell) is een voormalig circusartiest wiens leven ondersteboven wordt gekeerd wanneer hij terugkeert uit de oorlog. Circuseigenaar Max Medici (Danny DeVito) geeft Farrier de opdracht om voor een nieuwgeboren olifantje te zorgen, dat door zijn grote oren gepest wordt door de andere circusdieren. Maar wanneer Farriers kinderen ontdekken dat Dumbo kan vliegen, willen de gladde entrepeneur V.A. Vandevere (Michael Keaton) en trapeze-artieste Colette Marchart (Eva Green) van deze eigenaardige dikhuid een ster maken.

We vertonen 'Dumbo' ook in de originele versie!