In een Spaans dorpje komen van heinde en verre een reeks familieleden aan om de bruiloft van de jongste dochter te vieren. Het weerzien is hartelijk en de gasten nemen hun intrek in het bescheiden familiepension op het dorpsplein. De buren kijken toe en met loensende blikken en een laag hangende drone wordt meteen een gevoel van onbehagen gecreëerd. Het feest zelf verloopt met veel muziek, wijn en zuiderse warmte. Tot een familielid opeens verdwijnt en er even later om een losgeld wordt gevraagd. In het intense drama dat zich vervolgens ontspint, is zowat iedereen een potentiële verdachte. Oude wonden gaan weer open en rekeningen uit het verleden worden vereffend.

De psychologische thriller ‘Everybody Knows’ van regisseur en tweevoudig Oscarwinnaar Asghar Farhadi, met Javier Bardem, Penélope Cruz en Ricardo Darín in de hoofdrol, trapte het 71e filmfestival van Cannes af.

Een hoogwaardige mengeling tussen thriller en melodrama, met een uitstekende Penélope Cruz en Javier Bardem in de hoofdrollen.
de morgen
Penelope Cruz eindelijk nog eens in topvorm.
de standaard
Deze film speelt momenteel niet.