De gedesillusioneerde moordenaar Wong Chi-Ming (Leon Lai) uit Hongkong wil uit het vak stappen, maar moet nog één laatste job volbrengen. Zijn vrouwelijke impresario (Michele Reis) zou hem graag op andere gedachten brengen, want ze heeft al jaren een oogje op haar collega. Maar dan ontmoet Wong een knappe, blonde vrouw in een snackbar en wordt ze stikjaloers. En dan zijn er nog de escapades van Ho (Takeshi Kaneshiro), een jongen die zijn stem verloor na het eten van een blik bedorven ananas. Hij helpt een obsessief meisje haar ex-vriendje terug te winnen. 

Wong Kar-Wai’s favoriete thema’s blijven brandend actueel: de moeizame communicatie tussen moderne stadsbewoners na de opkomst van nieuwe technologie zoals de mobiele telefoon en de fax kan gemakkfelijk geprojecteerd worden naar de 21e eeuw en het internet. De experimentele, vertraagde en versnelde beelden en de onrustige cameravoering zorgen opnieuw voor een uitermate levendige film.


Eye brengt in samenwerking met Cinéart vijf films van Wong Kar-Wai gerestaureerd in 4K opnieuw uit. Binnenkort komen ook ‘In The Mood for Love', ‘Happy Together’, ‘2046’ en ‘Chungking Express’ in onze zalen.
 

Deze film speelt momenteel niet