Het leven van de 75-jarige Magnumfotograaf Harry Gruyaert werd gered door kleur. Hij groeide op in een streng katholiek gezin in Vlaanderen. Zijn vader, die werkt bij Agfa Gevaert, verbood hem fotograaf te worden omdat dat zondig zou zijn. Dus besloot Harry om het huis te verlaten en te gaan reizen. Verstikt door zijn grijze, beklemmende achtergrond, ontdekte hij plots een wereld van licht en kleur. Gedreven door een liefde-haatverhouding en de onweerstaanbare drang om fotograaf te worden, groeide Harry uit tot de Europese pionier van de kleurenfotografie.

'Harry Gruyaert - Photographer' vertelt het verhaal van een getroebleerde vader-zoon-relatie die de protagonist Gruyaert heeft gevormd. Het verhaal van een eeuwige zwerver, een kritische ziel die zijn honger naar nieuwe beelden onmogelijk kan stillen. Deze documentaire schetst dan ook het beeld van een eerlijke voyeur die tijdsgeesten op zijn eigen manier vastlegt.

Tuur Florizoone is verantwoordelijk voor de muziek en het prachtig verstilde camerawerk is van de hand van Jimmy Kets. 

Maandag 17/12 verzorgt fotograaf Jimmy Kets een inleiding bij deze documentaire. Deze vertoning is in samenwerking met ID/ photo agency

Deze film speelt momenteel niet.
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.