Tijdens zijn huisbezoeken ontmoet huisarts Wannes (Willy Thomas) verschillende mensen. Een van zijn patiënten doet hem aan zijn zoon Joris denken, een F-16-piloot op missie in het Midden-Oosten. De Italiaanse Alba (Alba Rohrwacher), een tolk bij het Europees Parlement, zoekt een uitweg voor haar eenzaamheid en haar veeleisende leven in drugs en onenightstands. Mehdi, een jongeman van Algerijnse afkomst, moet zijn broer een bedrieglijk eenvoudige gunst verlenen. Na maart 2016 stellen de stad en haar verloren zielen zich dezelfde vraag: En wat nu?

Bas Devos is een naam om te onthouden, dat zegt zelfs het Amerikaanse filmblad Variety. Zijn langspeeldebuut ‘Violet’, ondertussen al vijf jaar oud, deed behoorlijk wat stof opwaaien bij de première op het filmfestival van Berlijn. Daar mocht Devos de Grand Prix in de Generation 14plus-sectie in ontvangst nemen voor zijn intens cinematografisch debuut.

Ook ‘Hellhole’ zal zijn wereldpremière beleven op het Filmfestival van Berlijn, en op 19 maart krijg je hem te zien in Belgische avant-première dankzij Film Fest Gent on Tour!


Vanaf woensdag 20/03 komt 'Hellhole' ook gewoon op ons programma.