De kleine William heeft niet veel geluk in zijn leven. Hij leeft bij zijn oom Nils, want zijn vader is dood en zijn moeder is mentaal instabiel. Nils ging al vroeg met pensioen en vult zijn dagen met spullen tegen een lage prijs verkopen. Dit klinkt aangenaam, maar Nils heeft ook nog een schuld openstaan bij een bende gangsters. Zij zijn vastbesloten om dit geld terug te krijgen. William moet al zijn moed en verbeeldingskracht verzamelen om zichzelf en zijn oom te redden. Ondertussen heeft hij ook nog te maken met zowel drie pestkoppen in zijn klas als een groeiende verliefdheid op Viola. 

'I Am William' behandelt enkele erg herkenbare thema's voor kinderen: pesten, de eerste liefde en het overkomen van angsten. Ondanks deze vrij zware thema's weet regisseur Jonas Elmer de film toch heel verfrissend en engagerend te houden. Veel scenes ogen opmerkelijk grappig, absurdistisch bijna, wat enorm op de lachspieren werkt. Bovendien is het gedrag van enkele protagonisten - de hilarische Nils vooral - zo warm en vermakelijk dat de hele film in een soort sprookje verandert. 

Deze film is een must-mee voor het opgroeiende kind (en de ouders): ieder kind draagt op z'n minst een beetje van William in zich.

Deze film speelt momenteel niet.