Dat leven leek hem zo gunstig gezind: de Amerikaanse jongeman is van rijke komaf, wordt uitgenodigd door het prestigieuze Harvard. Maar, dit ‘geëffend pad’ spreekt hem niet meer aan, want het is getekend door materialisme, prestatiedrang en geldbejag. Hij besluit z’n comfortabele leventje te ontvluchten, en gaat het nomadische pad op: de drukkende maatschappij uit, de ongerepte natuur in.

Zo bevrijdend als de natuur kan zijn, zo hardvochtig kan ze uithalen. Eens in het noordelijke Alaska wordt overleven hachelijk. Eten zoeken, de kou trotseren,… Een wrak van een bus waarin hij verbleef, zou uiteindelijk een symbool worden voor het ongebreidelde verlangen naar vrijheid en (zelf)ontdekking –weliswaar met de ultieme kostprijs.

Sean Penn, hier regisseur én scenarioschrijver, wist de ‘essentie’ van Chris’ rebelse en tragische leven te vatten in een boeiende karakterstudie. De kleine filmcrew en het beperkte budget droegen wellicht bij tot de intieme aard van Into the Wild. Emile Hirsch vertolkte dé (hoofd)rol van z’n carrière. En Eddie Vedder, frontman van Pearl Jam, voorzag een van de meest gekende soundtracks.


  • Filmvertoning met introductie door Pieter Martens
  • 35mm-projectie! 
dinsdag 28 mei