In 1969 is de ster die Judy Garland ooit was bijna volledig uitgedoofd. Na een leven getekend door verslavingen, mislukte huwelijken en depressies, en een helse reis van America’s sweetheart naar uit Hollywood verbannen has-been, meert de Amerikaanse aan in Londen voor een reeks concerten in de Talk of the Town-club.

De tour is tegelijk een triomf en een complete fiasco: op goeie dagen stelt Garland haar ongelooflijke talent ten toon, en op slechte wordt ze het podium af gejoeld. Uit flashbacks die zich bijna uitsluitend afspelen op de set van ‘The Wizard of Oz’ in de schaduw van MGM-baas Louis B. Mayer, zien we de oorsprong van Garlands trauma: ze werd uitgebuit door het toxische Hollywood studiosysteem, een dagelijkse cocktail dieetpillen, slaappillen en uppers gevoederd en een schoonheidsideaal opgelegd waar de 17-jarige jonge vrouw nooit aan zou kunnen voldoen. 

Deze concertreeks in Londen zou uiteindelijk haar laatste worden. In juni 1969 sterft Judy Garland aan een accidentele overdosis barbituraten.


'Judy' won de Oscar voor Best Actress in a Leading Role (Renée Zellweger).