Harry (Robert Downey Jr) is een niet al te succesvolle dief in New York. Wanneer hij de politie ontvlucht na een fout gelopen inbraak, komt hij als bij wonder in een auditie terecht voor een detectivefilm. De casting-verantwoordelijken zien zijn oprechte verwarring en gejaagdheid als een briljant staaltje method acting. Niet veel later staat hij in LA als de nieuwste Hollywood-revelatie.

Om zijn nieuwe rol te researchen wordt hij op pad gestuurd met privédetective Perry van Shrike (Val Kilmer), maar de twee raken al snel verstrikt in linke zaakjes.

 


Iedere week kiest Xander De Rycke één van zijn favoriete films om op het grote scherm terug te zien! Elke avond doet hij zelf een korte inleiding en op aanvraag komt hij achter jou en je bubbel zitten en weetjes fluisteren. Jouw kans om films te ontdekken, herontdekken of ze simpelweg nog eens in de comfort van een cinema te zien.

Black's retro-noir reminds us why we love movies: because they can surprise us, even when we're ankle deep in bullet casings, bodies and enough twists to tie us in knots.
Chicago Tribune
Deze film speelt momenteel niet.