Mensjesrechten: mijn brief aan de oliemannen

sphinx cinema filemking

De Nigeriaanse Papilou (14) leeft aan de rand van een vervuild stuk land. Hij schrijft een brief aan Shell, de oliemaatschappij die verantwoordelijk is voor de vervuiling.

Xander De Boer / Nigeria 2019 / 15min


 

The American Bull

sphinx cinema filemking

De bewoners van een grensdorpje tussen Iran en Irak leven van het kweken van runderen. De jonge tiener Saheb, bezit de enige Amerikaanse stier uit het dorp… maar dan wordt hij ziek.

Fatemeh Tousi / Iran 2018 / 15min


 

Tokri 

filemking sphinx cinema

Tokri gaat over een hechte familie die het moeilijk krijgt nadat het dochtertje een geheim van haar vader ontdekt. Het is een kortfilm geanimeerd in stop-motion met klei, over vertrouwen en liefde. De gedetailleerde scènes geven het dagelijkse hectische leven in India goed weer. Regisseur Eriyat is een pionier in zijn land, en won in 2015 de eerste Cristal Annecy voor India. Tokri ging in wereldpremière in 2018 op het Mumbai International Film Festival.

Suresh Eriyat / India 2018 / 14min


 

The Size of Things

filemking sphinx cinema

Arme Diego woont met zijn vader in een huis zonder meubels, zonder iets. Op een dag vindt hij een stoel diep in het bos en ontstaat verlangen naar bezit. Diego neemt de stoel mee naar huis.

Carlos Felipe Montoya / Colombia 2019 / 12min


 

199 Little Heroes

filemking sphinx cinema

Een 12-jarig meisje vertelt over het nomadenleven in Mongolië en over hoe de klimaatverandering het leven van de dieren bedreigt door het tekort aan water. Een kortfilm met mooie, epische beelden die een integere inkijk in het nomadenbestaan bieden.

Sigrid Klausman / Duitsland, Mongolië 2019 / 9min


 

Deze film wordt voorafgegaan door een informatief filmpje over kinderrechten ism T’ Zitemzo en is een schoolvoorstelling. Tickets voor groepen bestellen kan via ecorisa.zakelijk@gmail.com.