Presentatie en animatie zal verzorgd worden door Het Spectrum Gent. Bij deze kortfilmcompilatie staan o.a. de volgende films op het programma:

De zon is een maffe God

Een grappige kortfilm over een jongetje van 9 dat besluit op één zomer volwassen te worden. Met een sterrencast met o.a. Iwein Segers, Roos Van Acker, Charlotte Vandermeersch en Mathijs Scheepers.

Mathijs Dekyvere / België 2018 / 0u 05minThreads 

In een wereld waar mensen steeds connectie zoeken, zijn een vrouw en een klein kind verbonden als moeder en dochter. In de veilige bubbel van haar moeders bescherming zal het meisje leren wat liefde en vertrouwen is, en uiteindelijk haar eigen verbindingen maken.

Torill Kove / Noorwegen 2017 / 0u 10min
 Hello Salaam

Merlijn gaat met zijn moeder een vluchtelingenkamp bezoeken. Hij oefent Arabisch op zijn telefoon, want hij hoort van zijn moeder, die vrijwilliger is, dat de kinderen in het kamp wel een vriend kunnen gebruiken … Een docu die de ‘Best short documentary’ Award won op Sydney Filmfestival, en geselecteerd werd voor meer dan 15 andere festivals.

Kim Brand / Nederland 2017 / 0u 15min
 Cat Days

Een Japans kindje, Jiro, is ziek… het wordt door zijn ouders naar de dokter gebracht. Gelukkig scheelt er niets ernstigs, maar niets zal nog ooit hetzelfde zijn voor kleine jongen. Hij denkt dat hij een kat is, tot hij in het woud een vogeltje ziet…en er een echte kat opduikt. De film ging in wereldpremière op de Berlinale 2018.

Jon Frickey / Duitsland, Japan 2018 / 0u 11min
 Three august days

Estland is in volle politieke crisis met Rusland in de jaren ’90. Maar dat stopt een klein meisje niet om een vreemde vriendschap te sluiten met een Russisch jongetje, nadat ze samen een Amerikaans soda flesje vonden. Dit kleine symbool van kapitalisme wordt hun geheim. De film is het eindwerk van regisseur Madli Lääne, een beloftevolle regisseur, wiens werk ook al speelde op de Berlinale en Palm Springs.

Madli Lääne / Estland 2018 / 0u 20min

Deze film speelt momenteel niet.