Deze serie kortfilms wordt vertoond in aanwezigheid van regisseurs Lynn Oona Baur en Inès Eshun. De volgende films staan op het programma:

The Good Mother


Volg één Mexicaanse moeder op haar persoonlijke tocht door het politieke landschap (Trump is actueel) op zoek naar de beste piñata voor haar jarig zoontje zijn verjaardagsfeest. Dit is de debuutfilm van regisseur Clifton, die meer dan 5 awards won.

Sarah Clift / Mexico 2016 / 0u 05min
 Lon

'Lon' is het verhaal van een jonge Joodse ontwerper van theaterdecors, maar tijdens de oorlog wordt ook hij opgesloten in een Belgisch gevangenenkamp. Lon vlucht van de harde realiteit in een droomwereld waar hij kracht vindt. Het is een ode aan de verbeelding en de veerkracht van de mens. Deze grauwe film werd helemaal in potlood geanimeerd en ging in wereldpremière op het IDFA.

Nina Landau / België 2018 / 0u 07min 
 


 

Tokri

'Tokri' gaat over een hechte familie die het moeilijk krijgt nadat het dochtertje een geheim van haar vader ontdekt. Het is een kortfilm geanimeerd in stop-motion met klei, over vertrouwen en liefde. De gedetailleerde scènes geven het dagelijkse hectische leven in India goed weer. Regisseur Eriyat is een pionier in zijn land, en won in 2015 de eerste Cristal Annecy voor India. 'Tokri' ging in wereldpremière in 2018 op het Mumbai International Film Festival.

Suresh Eriyat / India 2018 / 0u 14min
 Yover

Yover is 12 en woont in één van de meest getroffen dorpjes van Colombia, Nieuw Bojayá. Hier had een bloedbad plaats, maar het leven gaat voort. Yover moet werken, en vervoert dapper goederen op zijn bakfiets om geld te verdienen, terwijl geniet van elk gestolen moment om te dagdromen: dan laat hij zijn verbeelding de vrije loop. De kortfilm ging in wereldpremière op de Berlinale 2018.

Edison Sanchez / Colombia 2017 / 0u 14min
 Queen of Oasis

Dima en Manal, beiden op de vlucht, ontmoeten elkaar in een verlaten, verwoest gebouw. Hun verbeeldingskracht, volharding en vriendschap helpen hen het naderend oorlogsgevaar te ontwijken en de oorlogsrealiteit te vluchten.

Lynn Oona Baur / Duitsland 2018 / 0u 08min
 Life of Esteban

Esteban is een toekomstige topatleet. Hij wil professioneel zwemmer worden. Esteban is alleen opgegroeid bij zijn moeder, en weet niet wie zijn vader is. In deze poëtische kortfilm wordt zwemmen een metafoor voor het leven en voor familie… Inès Eshun screende haar debuutfilm op het Leuven Kort en Tribeca Filmfestival in New York.

Inès Eshun / België 2017 / 0u 15min

Deze film speelt momenteel niet.