Vrienden Mirko en Manolo wonen in een grauwe voorstad van Rome. Ze delen vrijwel alles: sigaretten, pizzas en dromen over vrouwen, seks en geld. De realiteit is echter minder rooskleurig; Mirko en Manolo leven allebei in armoede. Na een noodlottig ongeval komt het tweetal in aanraking met de lokale maffia. Deze connectie biedt een gateway naar snel geld. Echter raken de vrienden al snel verwijderd van hun oude leven: beiden belanden in een lastig te ontsnappen spiraal van geweld en duisternis, met alle gevolgen van dien.

De mondiale cinematografie is ooit begonnen bij de gebroeders Lumière. Er zouden nog vele volgen: de Coens, de Dardennes en de Wachowski-broeders (inmiddels zijn het zusters) om enkele voorname voorbeelden te noemen. Aan dit rijtje kunnen de Romeinse filmmakers Damiona en Fabio D’Innocenzo nu toegevoegd worden. Eerder schreven ze mee aan de grootse arthouse-hit ‘Dogman’. Met ‘La terra dell’abbastanza’ is het nu tijd voor een eigenwijs debuut.

Moet je nagaan: ‘Boys Cry’ is de Engelse titel van de film. Een opvallende keuze voor een film die in het klassiek-masculiene genre van de Italiaanse maffia-film valt, toch?

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.