Ondanks het feit dat Manu Bonmariage (1941) een oog verloor op de leeftijd van 6 jaar, zal hij de Ardense bossen van zijn jeugd verlaten om de wereld rond te reizen met zijn camera. Na zijn studies komt hij als cameraman/reporter terecht bij het RTBF-programma Fait Divers (voorloper van Strip-Tease). Met een voorliefde en groot talent voor ‘on the shoulder’-camerawerk, filmt hij talrijke grote reportages overal in de vier windstreken van de wereld.

Op 38-jarige leeftijd wordt Manu regisseur, met vandaag meer dan 80 films op zijn naam, waaronder zijn werk voor Strip-Tease waarmee hij bekendheid verwierf. Manu droeg bij tot een herdefinitie van een bepaalde kijk op de waarheid voor de camera. Hij filmt zo dicht mogelijk bij de mensen, bij hun alledaags leven, hun kleine en grote gevechten. 

Zijn documentaires worden overal ter wereld getoond en geprezen op filmfestivals, zoals Du beurre dans les tartines (1980; over de herstructurering van een Waals bedrijf), Allô Police (1987; over de politie van Charleroi die ook sociaal werk verleent), en Les Amants d’Assises (1992; een portret van twee geliefden verenigd door criminaliteit). Zijn laatste film, Vivre sa mort (2015), vertelt over twee mannen die hun recht op euthanasie opeisen.
 
Door zijn nabijheid en oplettendheid brengen de films van Manu Bonmariage levensmomenten van mannen en vrouwen waaruit een portret ontstaat van de wereld tijdens de laatste dertig jaar. 


De avant-première van 12/06 is in aanwezigheid van regisseur Emmanuelle Bonmariage en haar vader Manu Bonmariage.

Deze film speelt momenteel niet.