De introverte Maurice heeft zich nog nooit echt thuis gevoeld in de hogere middenklasse waarin hij werd opgevoed. Wanneer hij begint te studeren aan de prestigieuze Cambridge University begrijpt hij eindelijk waarom. Zijn soelaas vindt hij niet bij de intellectuele elite, met hun imposante gebouwen en adellijke titels, maar wel in de armen van zijn charmante medestudent Clive Durham.

Maar met hun liefde groeit ook hun angst en de noodzaak om hun affectie te verbergen voor de buitenwereld. Edwardiaans Engeland heeft homoseksualiteit nog lang niet aanvaard en implementeert bovendien nog steeds straffen.

Producent- en schrijversduo Ismael Merchant en James Ivory staan bekend om hun prachtig gefotografeerde kostuumdrama’s als ‘Howards End’ (die twee jaar geleden werd gerestaureerd en heruitgebracht) en ‘A Room with a View’, beiden net zoals ‘Maurice’ adaptaties van het werk van E.M. Forster. Bovendien schreef James Ivory ook mee aan het Oscarwinnende script voor ‘Call Me By Your Name’.

Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.