🚫 We hadden gehoopt dat we ondertussen alweer open zouden zijn, maar helaas. Ook de vertoning van 'Melancholia' moeten we uitstellen. Heb je een ticket gekocht voor deze voorstelling? Bekijk hier onze compensatievoorstellen.


Justine (Kirsten Dunst) en haar kersverse hubby Michael (Alexander Skarsgard) arriveren twee uur te laat op hun eigen huwelijksfeest, maar voor haar is er geen vuiltje aan de lucht. Ze lijkt alles te hebben wat ze maar had kunnen wensen: een niet onaantrekkelijke echtgenoot, een poepchic trouwfeest op het landgoed van haar zus Claire (Charlotte Gainsbourg) en schoonbroer John (Kiefer Sutherland) en een promotie van formaat op haar werk.

Maar de tafel waaraan de dichte familie plaatsneemt, kenmerkt zich door onuitgesproken frustraties, gênante speeches en onwelkom drama. De barstjes in de familiale banden worden al snel kraters. En Justine zakt steeds verder weg in melancholie. Het duurt niet lang voor ze ontsnapt aan haar eigen feest. Ondertussen nadert de reusachtige planeet Melancholia de aarde. Volgens kenners zijn er twee opties: of Melancholia passeert de aarde rakelings of het einde van de wereld is dichterbij dan iedereen vermoedt.


De voorstelling ‘Melancholia’ is deel van het FilmAtelier-programma van het Gezelschap voor Psychoanalyse en Psychotherapie en is voor iedereen toegankelijk.

Deze vertoning werd uitgesteld.