Disney stelde 'Mulan' het eerst voor aan het grote publiek in 1998, de eerste Aziatische prinses die licht gebaseerd is op de Chinese legende van Hua Mulan. 22 jaar later keert ze terug, dit keer in live-action.

Dit is niet de enige transformatie die het bekende verhaal ondergaat. Deze Mulan (Liu Yifei) moet het zonder haar energieke en praatgrage sidekick Mushu weten te redden. Er worden ook heel wat nieuwe personages verwelkomd zoals Xian Lang (Gong Li), een vrouw met magische krachten. Maar het hart van het verhaal blijft wel hetzelfde: wanneer orders van de keizer eisen dat uit elk gezin één man ten strijde trekt tegen Noordelijke indringers, neemt Mulan, de oudste dochter van een geëerde krijger, de plaats in van haar zieke vader. Vermomd als man wordt ze elke stap van de weg getest, maar ontdekt ze dat innerlijke sterkte belangrijker is dan fysieke kracht. Niet alleen de hoop van de hele natie rust op haar schouders, maar ook de trots van haar familie.

Niki Caro's ('The Zookeeper's Wife') bewerking van de gekende Chinese legende en van de geliefde animatiefilm bezit alle ingrediënten voor een prachtige visuele beleving.

Vanaf 19 augustus in onze zalen.