️  Ocean Film Tour Vol. 7 wordt verplaatst naar een latere datum 

Dit om de verdere verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) tegen te gaan.

Wie een ticket had voor een van deze vertoningen kan dit voorlopig behouden. Zodra we meer informatie hebben, word je op de hoogte gebracht via onze website en social media.Lees hier het statement van de organisatie.

Beste Ocean Lovers,

De huidige ontstane veiligheidssituatie om de verspreiding van het Coronavirus te beperken, maakt het voor ons onmogelijk de voorstellingen als gepland uit te voeren. Daarom hebben wij, met pijn in ’t hart, besloten alle voorstellingen van de International OCEAN FILM TOUR Vol. 7, die loopt tot en met 19. April 2020 in Duitsland, Italië, Nederland, België, Luxemburg en Oostenrijk, naar een later tijdstip in 2020 te verschuiven.  

Alle kaartjes behouden hun geldigheid. 

Door de huidige crisis zijn deze bijzondere maatregelen helaas niet te vermijden. Ons team werkt er al hard aan, om nieuwe datums te plannen, zodat we jullie zo snel mogelijk weer bij onze voorstellingen welkom kunnen heten.

We hebben een geweldig mooi programma voor jullie en alle leden van ons team gaan er vol voor dat jullie ook dit jaar van een fantastische filmavond kunnen genieten.  

We zullen jullie steeds over de actuele ontwikkelingen op de hoogte houden en de informatie over onze voorstellingen op alle gebruikelijke kanalen up-to-date houden. Raadpleeg voor meer informatie onze website: www.oceanfilmtour.com

We hopen jullie snel weer bij onze voorstellingen te kunnen begroeten. Hierbij onze dank voor jullie geduld, vertrouwen en begrip voor deze onalledaagse situatie.

Jullie Int. OCEAN FILM TOUR - team

 


Met de onstuitbare surfster Bethany Hamilton als boegbeeld en met een spannend zeilavontuur in de hutkoffer, steekt het programma 2020 van wal. Centraal staat spectaculaire watersport, sociale betrokkenheid en, zoals altijd, de bescherming van de oceanen: het pakkende portret over marien fotograaf Mike deGruy toont een leven vol liefde voor de natuur en de oceanen en een vastberadenheid om onvermoeibaar door te knokken voor de bescherming ervan.

Begin maart 2020 start de International Ocean Film Tour Vol. 7 in Duitsland en gaat aansluitend op tournee door tien landen met meer dan 200 voorstellingen. Het gehele programma, met toelichting en loterij, duurt in totaal ongeveer 2,5 tot 3 uur. In veel plaatsen wordt de Int. OCEAN FILM TOUR door milieubeschermingsorganisaties en milieuactivisten begeleid, die informatie geven over wat je als individu kunt doen om de wereldzeeën en haar bewoners te helpen beschermen.


 

Het programma: 

Manry at Sea
Robert Manry wist wel wat hij deed toen hij zijn zeilboot 'Tinkerbelle' doopte. Het gelukkig getrouwde gezinshoofd heeft zichzelf beloofd nooit helemaal volwassen te worden – een houding die ook wel als Peter Pan-syndroom bekend staat. In de zomer van 1965 heeft Manry genoeg van zijn bureaubaan bij een krant in Cleveland en steekt hij met zijn vier meter lange boot - solo - de Atlantische Oceaan over. Al snel wordt hij aan beide kanten van de grote plas tot een mediasensatie. 'Manry at Sea' is een ongelooflijk en uniek verhaal over de oceaan en laat zien dat jongensdromen de aanleiding tot de mooiste avonturen van ons leven kunnen zijn.
Steve Wystrach, VS 2018

Unstoppable 
“In de zee kan ik gewoon mezelf zijn,” zegt Bethany Hamilton. Wie haar verhaal kent, zal toch even verbaasd zijn: de zee heeft immers zo veel van haar afgepakt toen ze pas dertien was. Hamilton was toen al een talent binnen de surfscene op Hawaï, en werd er aangevallen door een tijgerhaai. Ze overleeft de aanval, maar verliest haar linkerarm. Voor een andere atleet zou zo’n aanval waarschijnlijk het einde van hun surfcarrière hebben betekend, maar Bethany Hamilton denkt er niet aan om te stoppen. 'Unstoppable' vertelt het ongelooflijke verhaal van een atlete die met buitengewone wilskracht haar passie volgt en tegenwoordig een van de meest prominente surfsters van de wereld is.
Aaron Lieber, VS 2019

Diving Deep
Iemand als Mike deGruy moest gewoon op een plek als Mobile, Alabama geboren worden. Hier, waar vijf rivieren in zee uitmonden, is deGruy’s fascinatie voor water en het leven onder het wateroppervlak geboren. Zijn jeugd wordt bepaald door een ongebreidelde passie om te verkennen en ontdekken. Een passie die hem mariene biologie doet studeren. Bepalend voor zijn verdere levensweg is een filmcamera, die deGruy aanschaft: het is het begin van een leven waarin de exploratie van de oceanen en voorlichtingswerk centraal staan. DeGruy wordt een van de meest succesvolle marien fotografen van de wereld en tevens een vastberaden pleitbezorger voor de bescherming van de oceanen en een kroongetuige van de vernietiging van hun milieu. 'Diving Deep' is een hommage aan oceaanbeschermer Mike deGruy en wekt precies dat gevoel op, wat hij met zijn levenswerk geschapen heeft: je eindeloos versteld doen staan.
Mimi Armstrong deGruy, VS 2019

The Armstrongs
Deze Zuid-Afrikaanse surffamilie leeft veraf van de geijkte conventies: Ian Armstrong, vroeger Big Wave Surfer, maakt zelf surfplanken, is kostwinnaar en vooral vader. Zijn vrouw Lee en hij vinden, met acht kinderen en een kleinkind, hun geheel eigen manier van gezinsleven uit. De Armstrongs hebben niet alleen heel sterke persoonlijke banden, ook de oceaan verbindt hen. Voor dit gezin staat welzijn, een liefdevolle familie en een sterke verbondenheid met de natuur boven veel geld of status.
Arthur Neumeier, Zuid-Afrika 2020

Dean Goes Surfing
Dean houdt van drie dingen: golven, een stevig ontbijt en Rihanna. En zoals elke tiener die het surfen ontdekt heeft, brengt hij het liefst zijn dagen aan zee door: “Ik ben als een menselijke vis: "In het water voel ik me alsof er geen downs meer zijn". 'Dean Goes Surfing' toont veelzijdigheid en bewijst dat zeewater een element zonder obstakels is.
Caitlyn Greene, VS 2018


Tickets kan je hier kopen, of aan onze kassa! 

 

Deze film speelt momenteel niet.