Deze documentaire viert vooral de flamboyante en innemende persoonlijkheid van de wereldster. Hij brak de barrières van zijn kunstdiscipline open om een ster te worden bij het gewone publiek. Iets wat hem een voor operazangers een ongeziene fanbase opleverde, maar ook de wenkbrauwen deed fronsen bij ‘serieuzere’ mensen in het vak. Maar bovenal was Pavarotti een uitzonderlijk warme man met een groot hart en een liefde voor het leven en – als er dan toch ook over een negatief kantje aan de operazanger mag gesproken worden – de vrouwen.

Ook de man achter deze docu is allesbehalve een onbekende: niemand minder dan Ron Howard (‘A Beautiful Mind’, ‘The Da Vinci Code’) nam plaats in de regisseursstoel. Hij gebruikt het overvloedige beeldmateriaal van interviews en concerten maar graaft ook diep in het familiearchief. Bovendien strikte hij interviews met vele mensen die dichtbij de hartelijke Italiaan stonden tijdens zijn leven: van vrienden, familie, collega’s en concurrenten tot Bono.

Deze film speelt momenteel niet.
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.