Na het overlijden van haar oma wordt de achtjarige Nelly (een guitige Joséphine Sanz) door haar ouders meegenomen naar het ouderlijk huis van haar mama. Terwijl haar ouders de woonst leeghalen, verkent Nelly de kamers waarin haar moeder opgroeide. In het huis sluimert een eenzaamheid die Nelly meteen herkent, net als zij was haar moeder immers een enig kind. 

Op expeditie in de tuin en het aangrenzende bos ontdekt Nelly een half afgewerkt kamp en de enthousiaste architect, de achtjarige Marion (gespeeld door Joséphines tweelingzus Gabrielle Sanz). Nelly steekt maar al te graag een handje toe en de twee meisjes zijn doodgelukkig dat ze eindelijk een speelkameraadje gevonden hebben. Toch vermoedt Nelly dat er nog iets meer aan de hand is: Marion is immers ook de naam van haar moeder.

Als iemand erin slaagt om de meest innemende film van het nieuwe cinemaseizoen op te nemen tijdens de lockdown, dan is dat uiteraard Céline Sciamma. ‘Petite maman’ ging in première op de virtuele Berlinale en werd genomineerd voor de Gouden Beer. 

Deze film speelt momenteel niet