Vol bewondering vertellen vaste acteurs en medewerkers over de eigenzinnige werkwijze van Tarantino, over hoe scènes tot stand komen, hoe hij omgaat met zijn acteurs en actrices en hoe alles met alles verbonden is in zijn films. Op de set is hij volkomen de baas en tegelijkertijd schatert hij achter de camera om zijn eigen vondsten en danst hij mee tijdens de beroemde dansscène in ‘Pulp Fiction’. 

Hij is een autodidact die meteen al vanaf het begin uniek en volkomen eigen is in wat hij maakt en hoe hij het maakt. Van de armoezaaier die hij was toen hij nog logeerde bij iemand op de bank als hij ‘Reservoir Dogs’ maakt - die als een bom inslaat op Cannes - tot de man die op geniale wijze de carrières van bijvoorbeeld John Travolta en Pam Grier nieuw leven inblaast. Hij houdt zoveel van film dat hij iedereen die met hem werkt er mee infecteert. Het maakt dat je met nieuwe ogen naar zijn films kijkt en ze zo snel mogelijk nog maar eens wil bekijken.
 

A wonderfully exuberant and satisfying retrospective of the work of the American auteur.
Film Threat
woensdag 23 september
donderdag 24 september
vrijdag 25 september
zondag 27 september
maandag 28 september
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Op maandagavond vanaf 18u kan je het programma raadplegen voor de komende speelweek.