Richard Jewell (een zeer overtuigende Paul Walter Hauser) wil niets liever dan politieagent zijn, maar dat is hem tot nu toe nog niet gelukt. Op naar the next best thing dan maar: hulpsheriff, veiligheidsagent, overijverige campuspolitieman, en uiteindelijk in 1996 freelance security voor AT&T tijdens de Olympische feestelijkheden in Centennial Park in Atlanta. Daar ontdekt de vlijtige veiligheidsgoeroe een verdachte rugzak, waarin een bom blijkt te zitten. Hij maakt alle juiste beslissingen en redt zo misschien wel honderden levens.

Initieel wordt Richard Jewell door de media als een ware Amerikaanse held onthaald. Maar de toon slaat snel om wanneer gelekt wordt dat de FBI hem als verdacht beschouwt. Op papier lijkt Jewell er immers eentje om formeel in het oog te houden: een slaapkamer (in het huis van zijn moeder) vol wapens, een voorliefde voor jobs met autoriteit en een Amerikaanse vlag in de voortuin. Maar zelfs wanneer blijkt dat de plichtsbewuste man onschuldig moet zijn, wil de FBI niet toegeven.

‘Richard Jewell’ bezit enkele van de strafste performances van 2019. Zo werd Kathy Bates (‘Misery’, ‘American Horror Story’) beloond met een Oscarnominatie voor haar ontroerende vertolking van Jewells bezorgde moeder Bobi. Ook Sam Rockwell (‘Three Billboards Oudside Ebbing, Missouri’, ‘Vice’) schittert als Jewells excentrieke advocaat Watson Bryant.

Deze film speelt momenteel niet.